سبک زندگیسلامتیغذاها

سبد غذایی سلامت

سبد غذایی سلامت

سبد غذایی نقش مهمی در سلامتی دارد. داشتن سبد غذایی مناسب و اصولی برای همین سنین موردنیاز است.

سبد غذایی شامل انواع چربی‌ها و شیرینی‌ها – گوشت و تخم‌مرغ و حبوبات – شیر و لبنیات – میوه‌ها – سبزی‌ها – نان و ماکارونی و غلات.

هر شخص در حد کفایت باید از این ۶ گروه استفاده کند.

انواع غلات: گندم – جو – برج – ماکارونی – لازانیا – رشته‌پلویی و فرنگی و آشی علاوه بر تأمین نیروی بدن حاوی فیبر و پروتئین‌ها و ویتامین‌های گروه ب را تأمین می‌کند.

انواع سبزی‌ها:

هویج – قارچ – گوجه – سیب‌زمینی – اسفناج – کاهو و… املاح و مواد معدنی و ویتامین‌های بدن مثل ویتامین آ – کلسیم و منیزیم را تأمین می‌کند.

انواع حبوبات:

عدس – نخود – لوبیا – لپه و…. حبوبات می‌توانند نقش بسیار مهمی در تأمین پروتئین بدن داشته باشند به‌گونه‌ای جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز – ماهی و تخم‌مرغ باشد.

 

باید تمام پنجاه ماده غذایی به بدن برسد تا سیری سلولی برسد.

 

میوه‌ها و سبزی‌های با رنگ‌های پرزرق‌وبرق باارزش‌ترین مواد طبیعی را دارا هستند. خوردن انواعی از این مواد غذایی طیف گسترده‌ای از مواد مغذی را تأمین می‌کنند. مانند لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی قرمز و بتاکاروتن موجود در سیب‌زمینی شیرین که با انواع بیماری‌ها مبارزه می‌کنند.”تینا روگرو “متخصص تغذیه و نویسنده کتاب خانواده سالم می‌گوید: علم ثابت کرده ترکیبات طبیعی از بروز سرطان، بیماری‌های قلبی، فشارخون بالا و دیابت جلوگیری می‌کند.

این متخصص تغذیه توصیه می‌کند فرزندانتان را برای خوردن رنگین‌کمان میوه‌ها و سبزی‌ها تشویق کنید. غلات حاوی فیبر مواد غذایی سالمی هستند که باید در صبحانه و میان وعده‌های غذایی گنجانده شوند. دانه‌هایی مانند جو دوسر و بذر گنه را همراه با یک لیوان شیر در صبحانه بخورید. میوه‌های فصلی و محلی علاوه بر داشتن طعم و بافت بهتر گزینه‌های سالمی هستند نگهداری میوه‌ها در انبار و سردخانه باعث می‌شود تا ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری را از دست بدهند. میوه‌های محلی هورمون و کربن کمتری دارند این تفاوت را می‌توان بین یک سیب تازه و سیب بسته‌بندی‌شده مشاهده کرد. اگرچه خوردن سینه مرغ و گوشت بدون چربی انتخاب سالمی هستند اما برای تحقق تغذیه سالم گزینه‌های دیگری را به نوع پروتئین‌ها اضافه کنید. غذاهای دریایی، آجیل و دانه‌ها گزینه خیلی خوبی هستند.

 

افزایش قیمت مواد غذایی باعث استفاده کمتر در خانواده‌ها می‌شود. زمانی که کودکان در سن رشد هستند باید به‌اندازهٔ کافی انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها را مصرف کنند.

چون باعث ایجاد انواع بیماری‌ها و مشکلاتی مثل پوکی‌استخوان – خرابی دندان‌ها – یبوست – کم‌خونی و فقر آهن می‌شود.

این موضوع بسیار مهم هست که مواد غذایی مورد نیازمان نباید مضر باشند. این موضوع ارتباطی با سطح سواد افراد ندارد چون گاهی ما خودمان اطلاع داریم که برخی مواد مضر هستند اما بااین‌حال از آنها استفاده می‌کنیم.

علاوه بر این موضوع افراد نیز باید امنیت اقتصادی – دسترسی فیزیکی به غذای کافی و مغذی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا