سبک زندگیسلامتیغذاها

فواید و مضرات مصرف چای سیاه

✔ فواید و مضرات مصرف چای سیاه:

بنا بر مطالعات معتبر انجام شده، مصرف چای سیاه، فواید سلامتی بسیاری به همراه دارد. حال‌آنکه مصرف بیش از حد آن می‌تواند مضرات گوناگونی را نیز، به همراه آورد که بهتر است در امتداد متن خود کمی بهتر و بیشتر آن را مورد بررسی قرار دهیم.

فواید و مضرات مصرف چای سیاه

▪ برخی از مهم‌ترین فواید مصرف چای سیاه:
  • خواص آنتی‌اکسیدان را فراموش کنید:

چای سیاه شامل گروهی از پلی فنول‌ها می‌باشد که حاوی خواص و فواید آنتی‌اکسیدان است. مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها امکان دارد به کاهش بیماری‌های مزمن کمک شایانی نمایند، به‌گونه‌ای که سلامتی عمومی ما را بهبود بخشند.

  • تقویت سلامت قلب شما:

یکی از مهم‌ترین فواید مصرف چای سیاه، تقویت سلامت قلب شماست. ازآنجاکه این چای شامل فلاونوئیدها است، به‌منظور سلامت قلب بسیار مفید می‌باشد. مطالعات صورت‌گرفته نشان می‌دهد که مصرف منظم چای سیاه می‌تواند به کمتر شدن بیماری‌های قلبی کمک شایانی نماید.

  • کاهش چشمگیر کلسترول بد:

لیپوپروتئین های LDL و HDL دو گونه لیپوپروتئین میباشند که کلسترول را به تمامی بدن میبرند. مقدار بسیار LDL در بدن شما میتواند خطر بیماری قلبی و نیز سکته را افزایش دهد. مطالعات علمی ثابت کرده اند که مصرف چای سیاه میتواند به کاهش سطح LDL کمک بسیاری کند.

  • بهبود سلامت روده ما:

روده ما میلیون‌ها باکتری و نیز بخش بسیاری سیستم ایمنی را در درون خود جای می‌دهد. پلی فنول‌ها و خواص ضدمیکروبی که ضمن چای سیاه موجود است، امکان دارد به بهبود سلامت روده و نیز ایمنی بدن کمک شایانی نماید.

  • کاهش سطح فشارخون:

فشارخون هر چه بالا باشد می‌تواند عوارض سلامتی بسیاری را نیز به دنبال خود آورد. یکی دیگر از فواید مصرف چای سیاه آن است که چنانچه به‌صورت منظم میل شود به کاهش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک کمک می‌کند، ولیکن نتیجه مطالعاتی که دراین‌ارتباط وجود دارد، قطعی نمی‌باشد.

  • کاهش خطر سکته مغزی:

ما می‌توانیم به‌صراحت چنین بگوییم که سکته مغزی دوّمین علّت مرگ افراد در سطح جهان است. البته در بسیاری از موارد می‌توان جلوی این مرگ دلخراش را گرفت. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف چای سیاه می‌تواند به کاهش در سکته مغزی کمک بسیاری نماید.

▪ برخی از مهم‌ترین مضرات مصرف چای سیاه:
  • کاهش در جذب آهن:

تانن موجود در چای سیاه می‌تواند به آهنی که در غذای گیاهی وجود دارد متصل گشته و میزان جذب آهن در دستگاه گوارشی را کم نماید. چنانچه که آهن بدن شما پایین است، چای را در میان وعده‌های غذایی خود سرو نمایید.

  • بیشتر شدن استرس، اضطراب و نگرانی‌ها:

مصرف بیش از حد عقلانی کافئین ناشی از چای می‌تواند منجر به ایجاد حس اضطراب و استرس گردد. به هنگام مشاهده این نشانه‌ها، مصرف چای خود را به حداقل رسانید. به‌جای آن می‌توانید شما از دم نوش‌های بدون کافئین استفاده کنید.

  • خواب نامساعد:

مصرف بیش از حد کافئین ناشی از چای می‌تواند تولید ملاتونین را کم نموده و الگوی خواب شما را نامساعد کند.

  • احساس حالت تهوع:

تانن موجود درون چای امکان دارد بافت گوارشی را در اشخاص حساس تحریک کرده و به نشانه‌هایی چون؛ حالت تهوع و درد در معده منتهی گردد.

  • احساس سوزش در قسمت سر دل:

کافئین موجود درون چای سیاه می‌تواند منجر به احساس سوزش در ناحیه سر دل و یا تشدید رفلاکس اسید معده گردد، چرا که اسفنکتر تحتانی مری را شل می‌نماید و از سویی دیگر تولید اسید در معده را بیشتر می‌کند.

  • احساس سردرد:

از جمله مضرات مصرف چای سیاه این است که؛ مصرف منظم و پی‌درپی کافئین می‌تواند منجر به احساس سردرد مزمن در شما شود.

در این مقاله سعی بر آن داشتیم فواید و مضرات مصرف چای سیاه را با شما به اشتراک بگذاریم. امیدواریم خواندن این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا